Lindtröminpihvitaikinasta voi tehdä vaikka minkä mallista murekeruokaa. Aikaisemmin olen tehnyt pitkulaista perusmureketta ja vuokamureketta. Kate oli tehnyt pyöryköitä.... minä päätin tehdä sukkuloita ja tein minä muutaman pihvinkin siinä samalla.

Me söimme Lindtröminsukkulat uunissa paistettujen perunaviipaleiden, herkkusienikastikkeen ja porkkanaraasteen kanssa.

Lindströminsukkulat ( tai pyörykät/pihvit/mureke)

400 g jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl maitoa

1 muna

1 pieni sipuli hienonnettuna (kypsensin hieman mikroaaltouunissa)

suolaa hieman vajaa tl, jauh. valkopippuria 2-3 maustemitallista, aromat-seosta ½ tl

3  isoa säilykepunajuurta hienona raasteena

-> kaikki ainekset sekaisin ja muotoillaan halutun mallisiksi.

Paistoin sukkulat uunissa 225 asteessa n. 20 min.

Tämän verran tuosta yksinkertaisesta annoksesta tuli....6 sukkulaa ja 3 pihviä.

Herkkusienikastikeessa on 1 pieni prk sieniviipaleita ilman lientä + 1 pieni sipuli + 30 g rasvaa + 2 rkl vehnäjauhoja + n. 3 dl maitoa + suolaa, jauhettua valkopippuria

-> sulata rasva kattilassa, lisää sienet ja sipulit + freesaa. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kylmä maito ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 5 min. Mausta kastike.