Meidän huushollissa on laitettu oikeaa ruokaa vain 2 kertaa viimeisen kolmen viikon aikana, joten päivityksiäkään ei ole tullut..... 

Tänään onkin sitten tullut tehtyä vaikka mitä..... melkein koko päivän olen keittiössä viihtynyt ja vielä teen ainakin yhden kakun huomiseen kahvipöytään.....

Tänään tein esim.  ihan perus peruna-jauhelihalaatikkoa. Ensimmäistä kertaa käytin nesteeksi Kippari juuston makuista ruokakermaa.

Kipparin jauheliha-perunalaatikko

8-10 isoa perunaa

400 g jauhelihaa

½ pss pakastesipulia

suolaa, mustapippuria, maustepippuria, paprikajauhetta, aromat-seosta

1 prk  ( 2½ dl) Kippari ruokakermaa

1 prk  ( 2 dl) maustamatonta ruokakermaa ( Mikäli haluat reilun Kipparin maun, laita kaikki kerma sitä)

1 dl vettä tai maitoa

½ dl pinnalle korppujauhoja

Kuori perunat ja viipaloi ne.Huuhtele viipaleet kylmällä vedellä. Ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta seos ihan reilusti. Laita vuokaan puolet perunoista, jauhelihaseos ja loput perunat. Kaada nesteet vuokaan. Ripottele korppujauhoja ja vähän paprikajauhetta pinnalle ja kypsennä laatikkoa n.1½ tuntia 175-200 asteen lämpöisessä uunissa.

En rohjennut laittaa ekalla kertaa koko nestemäärää Kippari-ruokakermaa, joten tässä ei maistu Kipparijuusto reilusti. Ensi kerralla laitan vaan Kipparin makuista ruokakermaa....