Ekun blogissa oli jokin aika sitten muhkean suolaisen piirakan ohje ja se tuntui heti "omalta piirakalta". Sunnuntaina tuli porukoita kaffelle, joten pyöräytin sen suolaiseksi tarjottavaksi. Ohje kopioitu Ekun blogista. Suluissa on minun tekemiäni muutoksia.

Muhkea suolainen piirakka

pohja:
5dl vehnäjauhoja
1tl sokeria
1tl suolaa
1rkl kuivahiivaa
1rkl oliiviöljyä (laitoin rypsiöljyä)
2,5dl lämmintä vettä

Sekoita lämpimään veteen kaikki ainekset ja anna kohota puoli tuntia.

täyte:
50g aurajuustoa ( laitoin enemmän...)
2dl raastettua parmesaania ( laitoin emmentaalia)
8 viipaletta tomaattia (laitoin puolitettuja kirsikkatomaatteja)
kuivattua basilikaa ( laitoin lisäksi pitsamaustetta)
mustapippuria
10 oliivia ( en laittanut, syöjät tuumasivat että onneksi....)
200g kinkkusuikaleita
päälle:
2 kananmunaa
2dl maitoa
suolaa

Taputtele taikina voidellun irtopohjavuuan pohjalle ( minä käytin öljyttyä korkeaa piirakkavuokaa) ja reunoille.(n.26cm)
Levitä pohjalle kinkkusuikaleet,tomaatit, oliivit, mausteet ja aurajuusto.
Kaada munamaito päälle ja parmesaaniraaste päälimmäiseksi.
Uunissa 225 asteessa 25-35 minuuttia.
(minä paistoin 200 asteessa n. ½ tuntia)

Tykkäsin kovasti tästä piirakasta. Pohja on aika paksu, pannupitsamainen. Siitä hyvä, ettei ole rasvainen. Täytteitähän jokainen voi fiksata oman mielen mukaiseksi. Voisi olla jotain oikein voimakastakin...oliivit varmasti passaisivat tähän hyvin. Minullakin oli oliiviprk jääkaapissa, mutta olivat niin hailakoita, etten  arvannut niitä enää piirakkaan laittaa. Tämä ohje toimisi varmasti hyvin myös tonnikalaversiona.