Tämä kakku  myös on meillä hyvinkin tykätty, enkä ole tehnyt tätä piiiiiitkään aikaan, joten leivoinpas tänään näitä pari kappaletta. Isoäiti viittaa kakuissa ja pikkuleivissä kardemummaan, kermaan ja manteliin.... siis kaikkeen hyvään.

2148051.jpg

Joskus olen ollut niinkin viitseliäs, että olen siivilöinyt kaupasta ostetut korppujauhot ja jauhottanut sillä hyvin hienolla korppujauholla kakkuvuoat -> tulee kaunis tasainen pinta. Enää en ole niin viitseliäs, kuten kuvakin näyttää....

Isoäidin kakku

(tämäkin on kookas kakku, tarvitset väh. 2 litran vuoan)

 

250 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria ( tai vanilliinisokeria)

1 dl hienonnettua mantelia (jauhe tai rouhe)

1 dl kookoshiutaleita

2-4 tl kardemummaa (laitan yleensä 3 tl = 1 rkl)

1 dl kermaa (myös kerma-maitoseos tai maito sopivat)

 

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää puolet kuivista aineista, puolet munista ja puolet nesteestä rasva-sokerivaahtoon ja sekoita joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella voimakkaasti sekaisin. Lisää kaikki loput ainekset taikinaan ja sekoita taas taikina tasaiseksi. Paista kakkua voidellussa jauhotetussa vuoassa 150-175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Varmista kakun kypsyys kokeilemalla tikulla. Jäähdytä kakkua viitisen minuuttia ja kumoa se sitten varovaisesti jäähtymään ritilälle tms.

 

Isoäidin kakkukin kestää oikein hyvin säilyttämistä..... parhaimmillaan muutaman päivän tekeytymisen jälkeen.