Jälleen Pirkan ohjeella tehty herkku. Tämä valkosuklaamousse on iiiihanaa......minkä lisäkkeen kanssa tahansa.

2039531.jpg

VALKOSUKLAAMOUSSE JA MANSIKKAKASTIKE

(6 annosta, à 130 g)

Ainekset:

 


 

1/3 dl appelsiinitäysmehua
100 g valkoista suklaata
1 liivate
2 dl kuohukermaa
3 keltuaista
1/2 dl sokeria
Kastike:
200 g mansikoita
1 dl appelsiinitäysmehua
1/2 rkl sokeria
Koristelu:
4 palaa taloussuklaata
tomusokeria
sitruunamelissaa

Pane liivate likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vaahdota myös keltuaiset ja sokeri.Kuumenna mehu kattilassa. Sulata mehuun vedestä puristettu liivate. Sulata joukkoon myös paloiteltu suklaa. Huolehdi, että seos ei kiehu, vaan lämpö on mahdollisimman alhainen. Jäähdytä suklaaseos panemalla kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita joukkoon kermavaahto ja keltuais-sokerivaahto. Hyydytä jääkaapissa noin tunti.Kastiketta varten soseuta kohmeiset mansikat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Ohenna sose appelsiinimehulla ja mausta sokerilla. Jaa mousse ja kastike annoslaseihin. Koristele raastetulla suklaalla, sitruunamelissalla ja tomusokerilla.

Ohje kopioitu Pirkan sivuilta. Tein muuten ihan ohjeen mukaisesti, mutta tuosta määrästä annostelin vain 5 annosta ja jähmetin herkkua ensin pakastimessa n. 10 min ja sitten annostelin laseihin ja laitoin hyytymään jääkaappiin....tein siksi näin, koska tuli pikkasen hoppu hyytymisen kanssa....