Kun ei ollut jänistä eikä lammasta käytettävissä, piti stifadoon huolia naudan lihaa....

2103614.jpg

Teen yleensä stifadoa mukaellen alla olevaa ohjetta. Ohjeen alkuperästä ei ole mitään muistikuvaa ( kentien liikaa ouzoa)... Tällä kertaa höystöstä tuli hieman tomaattisempaa mitä ohje on ja sipuleita laitoin hieman vähemmän. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje. 

Stifado

eli Kreikkalainen lihahöystö

600 g naudan ulkopaistia ( tai hinnaltaan kalliimpaa sisäpaistia)

öljyä paistamiseen  (n. 1 dl)

2- 3 valkosipulin kynttä

mustapippuria

1-2 tl suolaa

1 dl punaviiniä ( meillä tähän käy mikä vaan punaviini....)

½ dl punaviinietikkaa

4 dl murskattua tomaattia

2 laakerinlehteä

1 rkl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)

600 g pieniä sipuleita ( liota hetki kuumassa vedessä -> helpompi kuoria)

1 kanelitanko ( jos ei ole, laita jauhettua maistellen..aluksi ½ tl)

4-5 kokonaista neilikkaa

vettä

( voi laittaa myös rosmariinia tai oreganoa mausteeksi)

Leikkaa paisti 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä ja laita ne pataan/uunivuokaan. Ruskista myös kokonaiset pienet sipulit kevyesti. Lisää ne sekä hienonnettu valkosipuli pataan. Sekoita loput ainekset sekaisin ja kaada ne lihan joukkoon. Lisää vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä pataa n. 175 asteen uuninlämmössä 2-3 tuntia välillä sekoittaen ja tarvittaessa vettä lisäten.

2103642.jpg

Me söimme stifadoa epäaidosti riisin ja salaatin kera. Stifadon sakeutuneeseen liemeen on oikein hyvä kastaa vaaleaa leipää.... pitkään punaviini-mausteliemessä hautuneet pikkusipulit ovat kerta kaikkiaan ihania...

Tämän linki takaa löytyy Korfulaisen stifadon ohje.