2061548.jpg

Nyyteissä on taikinana itse tehty rahkavoitaikina, ohjeen löydät esim. täältä.

Täytteenä on periaatteessa lihapasteijoiden täyte pienin muutoksin. Täytteessä on siis ruskistettua jauhelihaa, keitettyä riisiä, juustoraastetta, ruokakermaa, suolaa, pippuria, paprikajauhetta, aromat-seosta.

Nyytit on voideltu munalla ennen paistamista ja seesaminsiemeniä laitoin vähän koristeeksi.

2061547.jpg

Leikkasin taikinalevyn neliöiksi leivinpaperisuikaletta apuna käyttäen. Täytettä reilu rkl /nyytti ja sitten vaan ummistetaan kulmat keskelle. Minä teen ummistuksen jostain syystä noin, että ensin vastakkaiset sivut yhteen ja niihin sitten muut ja kunnolla on nipisteltävä etteivät aukea uunissa. Jotkut varmistavat kiinnipysymistä vedellä tai voitelumunalla...minusta turhaa, kun on vaan riittävän "kovakourainen" nipistelyssä. Munalla voitelu ja koristeet pintaan (jos laittaa) 200-225 asteiseen uuniin 10-15 min. Rahkavoitaikina ruskistuu helposti, varo ettet polta nyyttejä. Meillä nämä tykätään paistaa kuitenkin niin että niissä on kunnon paistopinta....

2061551.jpg

Tässä osa ( tein näitä noin 100 kpl) nyyteistä jäähtymässä....