2084903.jpg

Possun sisäfilettä kerma-pekonikastikkeessa

1 possun sisäfile ( minulla oli kermamarinoitu sisäfile)

1 pkt pekonia

3 sipulia

1 prk kolmen juuston ruokakermaa

3 dl 15 % ruokakermaa

n. 2 dl vettä

sinappia  ( n. ½ dl)

soijakastiketta

vaaleaa ja ruskeaa Maizena kastikesuurusta ( laitoin noin puolet ja puolet)

(1 lihaliemikuutio)

(suolaa)

Pyyhi fileen pinnalta liika marinadi pois. Puhdista file ja viipaloi se. Hienonna pekoni ja sipuli. Ruskista ensin pekonit isossa paistokasarissa/paistinpannulla  ja lisää sitten lihaviipaleet ja ruskista nekin molemmin puolin. Lisää sipulit loppupuolella mukaan ruskistumaan. Lisää sekaan mausteet ja kaikki nesteet. Kypsennä liha kypsäksi. Suurusta kastike suurusteilla. Tarkista maku.

Olis niiiiin mieli tehnyt laittaa ruokaan aurinkokuivattua tomaattia, mutta kun vieraat eivät tykänneet siitä....

 2084901.jpg

Maistelimme ensimmäistä kertaa kermamarinoitua possunfilettä ja liha oli yllättävänkin hyvää ja oikein mureaa, pehmeää.( hauduttelin sitä kyllä turhankin kauan....) Pikkasen vieraalta tuntui kypsän lihan vaalean punertava väri..... kastike oli oikein hyvää. Sisareni sanoi, että hän voisi syödä kastiketta lusikalla sellaisenaan.....