Tämä juustokeitto on aina ollut lempikeittojani. Me söimme tätä eilen alkuruokakeittona , mutta tämä käy myös ihan oikeasta ateriasta leivän kera. Alkuperäinen ohje on varmaankin Valion iki-vanha ohje, muistaakseni sinihomejuustoversio, mutta minä teen tämän useinmiten sulatejuustosta. Eilenkin meillä oli vieraita syömässä, enkä muistanut tykkäävätkö he sinihomejuustosta, joten en rohjennut laittaa sitä ollenkaan keittoon.... mutta jos sinihomejuustosta tykkää, niin sitä voi pikkasen murentaa sekaan...

2052545.jpg

Keitto on aika valjun näköistä valkoisella lautasella ilman koristeluja....olispas ollut tuoretta persiljaa ripsaus päälle.... mutta tämä keitto on HYVÄÄ.

Juustokeitto

2 rkl rasvaa

1 pieni sipuli tai puolikas isommasta

½-1 paprikaa ( minkä väristä vaan)

1 pieni omena tai puolikas isosta

1-2 valkosipulin kynttä

½-1 tl curryä

2 dl vettä

2-3 rkl vehnäjauhoja ( pääruokana syödessä voisi olla hieman sakeampaakin) + 1 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

n. 250 g sulatejuustoa (voimakasta, voisi käyttää maustettuakin sulatejuustoa...)

4 dl maitoa

1 tl kuivattua basilikaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

suolaa

Sulata rasva kattilassa. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, pienet paprika- ja omenakuutiot, valkosipuli ja curry. Hauduta niitä pari minuuttia. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio, sulatejuusto ja maito. Kuumenna keittoa sekoitellen kunnes juusto on sulanut. Suurusta keitto vehnäjauho-vesiseoksella haluamasi paksuiseksi keitoksi ja anna keiton hautua pari minuuttia. Mausta keitto vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla.

Alkuruokakeiton lisäkkeeksi alkuperäinen ohje suosittelee paahdettuja leipäkuutioita (krutonkeja,näitä voi ostaa kaupasta valmiinakin) mutta me söimme keiton lisänä ihan vaan vasta paistettua patonkia. Myös erilaiset sarvet, pasteijat, hyrrät, tyynyt, nyytit, suolaiset keksit, sienikampanisut ..... mikä vaan pieni suolainen käy keiton lisäkkeeksi.