Ruis-puolukkarahkakäärötorttua tekee aina silloin tällöin kovasti mieli. Olen tehnyt kärötortun tällä samalla ohjeella jo vuosikymmenien ajan, enkä muista mistä ohje alkujaan on. Netistä löytyy monia samankaltaisia ohjeita esim. Myllynparhaat sivustolta (käytetään ruishiutaleita). Osassa ohjeita käytetään pohjassa pelkästään ruisjauhoja ja osassa ohjeissa laitetaan ruisjauhojen lisäksi myös vehnä- tai perunajauhoja. Itse laitan aina puolet vehnäjauhoja, jos käytän oikeita ruisjauhoja. Makuasia.....

1953861.jpg

Ruis-rahkakäärötorttu

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

3/4 dl ruisjauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja (tai koko määrä ruisjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl maitorahkaa

n. 1½ dl puolukkasurvosta

pikkusen vajaa 1 dl sokeria

1-2 dl kermaa -> vaahto (joskus teen ihan ilman kermaakin)

2 tl vanilliinisokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi pellille ja voitele se pehmeällä rasvalla. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi nostellen taikinaan. levitä pellille ja paista heti uunin keskiosassa 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperi tai leivinliinan päälle ( ei tarvitse sokeroida) ja anna sen jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja yhdistä kaikki ainekset jämäkäksi seokseksi. Tarkista maku. Levitä täyte pohjalle ja rullaa käärötortuksi. Jos maltat, niin anna käärötortun tekeytyä kylmässä hetkinen ennen nauttimista.

1953863.jpg

..meillä ei maltettu odotella, vaan heti pitä päästä maistelemaan....