Tällaisen päärynäpiirakan tekaisin eilen ...piirakka on nopeatekoinen ja helppo ja hyvääkin se on ...meillä varsinkin miesväki kyseli, että miksi en ole tehnyt aikaisemmin päärynäpiirakkaa..... hillitsin himoni, enkä laittanut mitään valkoista seosta päälle...minulla kun tulee usein miten tehtyä sellaisia piirakoita missä on rahkaa, kermaviiliä tms päällä. Tähän laitoin kanelilla maustetun kauraseoksen...piirakka on ulkonäöltään vähän vaatimattoman oloinen, mutta älkää antako sen hämätä...
Päärynäpiirakka
pohja:
150 g sulaa margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täytteeksi 1 oikein iso tuore päärynä kuorittuna ja kuutioituna
Pinnalle seos: 75 g sulatettua rasvaa, 1½ dl kaurahiutaleita, n. ½ dl sokeria, 2 tl vanilliinisokeria, 1 tl kanelia
Sekoita pohjaa varten sula rasva ja sokerit, lisää muna ja kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.Tämä pohja on todella helppo ja nopea tehdä kun ei tarvitse mitään vaahdottamisia, silti pohja on oikein murea. Levitä päärynäkuutiot päälle. Sekoita pinnalle tulevassa seoskessa ainekset sekaisin ja ripottele seos päärynäkuutioiden päälle. Paista piirakkaa n. 175 asteessa n. 40 min.
Eilen illalla maistelimme piirakkaa kahteenkin otteeseen ihan tällaisenaa...tänään syömme sitä vaniljajäätelön kanssa....nam.
Kommentit