Meillä ollaan tykästytty appelsiinitäytteiseen käärötorttuun. Tällä kertaa tein tumman käärötorttulevyn eli ihan tavallisen suklaakäärötortun pohjan, mutta on tämä hyvää myös vaalealla käärötorttulevyllä.....

1965301.jpg

Appelsiininen unelmakäärötorttu

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

täyte: 200 g appelsiinituorejuustoa ( Valion Viola) + n. 1 dl appelsiinimarmeladia

Vatkaa pohjan munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi taikinaan. Sekoita nostellen, jotta vaahto ei laskeennu. Paista pohja (voidellun) leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa n. 10 min. Kumoa leivinliinan päälle ja jäähdytä. Mikäli kumoat pohjan kankaisen leivinliinan päälle, ei siihen tarvitse laittaa sokeria, liinaan ei pohja tartu. Tietenkin pohjan voi halutessaan kumota myös sokeroidulle leivinpaperille. Sekoita täytteen juusto ja marmeladi sekaisin. Levitä täyte pohjalle ja rullaa napakaksi kääröksi. Anna tekeytyä/vetäytyä kylmässä, jos maltat... maut tasaantuuvat ja leikkaaminenkin on  helpompaa.

1965303.jpg

Minä laitoin osan tästä pakastimeen... on hieman kohmeisenakin hyvää kuuman kahvin kera, nam!