Ystäväperheen antama hirvenliha on odottanut  pakastimessamme pääsyä johonkin ruokaan.... meillä ei olla kauhean hyviä kamuja hirven lihan kanssa... nyt "rohkaisin" kuitenkin mieleni ja tein siitä ihan tällaista tuttua ruokaa sellaiseksi päiväksi kun syöjiä oli enemmän....

1900340.jpg

Karjalanpaistin ohjeen löydät täältä. Ruskistin paloitellut lihat taas ensin paistinpannulla, jotta liemestä tulee kirkkaampi. Lihat hautuivat nesteessä uunissa mausteiden (suola, kok mustapippuri, laakerinlehtiä) kanssa pari tuntia ja sitten vasta laitoin porkkanat ja isot sipulilohkot ja jatkoin hauduttamista vielä tunnin. Liha oli niin pehmeää /mureaa, että harvoin olen sellaista saanut.

Miesten kanssa syödessämme aprikoimme, että tietäskö lihan olevan hirveä...jos ei tietäs.... miehet oli sitä mieltä että ei tietäs...ja minä että tietäs...kait se on minulla "korvien välissä"... urhoollisesti minäkin siis maistelin muutaman lihapalasen.....mutta ei hirvenliha oikein natsaa minulle, olkoon kuinka hyvää vaan muiden mielestä......