1653322.jpg

Nakki-perunamunakas

4 munaa

½ dl maitoa

suolaa

mustapippuria myllystä muutama kierros

rasvaa paistamiseen

4-5 uutta keskikokoista perunaa pieninä kuutioina

6 kpl nakkeja paloiteltuna

2 pientä uutta sipulia varsineen paloiteltuna

paprikaa kuutioina

Sulata rasva pannulla ja anna ruskistua kevyesti. Lisää perunakuutiot ja paloitellut nakit ja sipulit ( jätä vihreää osaa koristeeksi) ja anna ainesten ruskistus vähän välillä sekoitellen. Sekoita munat+maito+suola+mustapippuria sen verran että munien rakenne rikkoontuu ja lisää seos pannulle. Anna hyytyä ja sekoittele vähän välillä.  Minä pidin välillä isoa kattilan kantta munakkaan päällä...muista kurkata välillä pohjalle ettei tummu sieltä liikaa... koristele munakas paprikalla ja sipulilla. 

Minä jätän yleensä tälläisen ruokaisan paksun munakkaan avomunakkaaksi, eli en yritäkkään kääntää sitä puolikuun malliseksi...se murtuisi kuitenkin.

Jos et tykkää paistumattomasta pinnasta näkösällä, niin kumoa munakas lautaselle ja asettele vasta sitten koristeet sen  päälle.