Tämän kakkuohjeen olen ottanut täältä, kiitokset Ullalle ohjeesta.

Pieniä muutoksia ohjeeseen tein, joten kakun alapuolella oleva ohje on niin kuin minä tämän kakun tein ... kakku on myös gluteeniton, joten sitä passaa keliaakikkojenkin syödä.

1647507.jpg

Meillä tykättiin tästä kakusta. Koska laitoin appelsiinia noinkin paljon kakun pinnalle ja puoliviipaleet vielä noin päin, vaati kakku kunnon terävän veitsen millä sitä leikattiin.

Kakun appelsiinitäytettä ja suklaatäytettä tulen jatkossa käyttämään myös perinteisiin täytekakkuihin, olivat hyviä ja niissä on kaunis rakenne, eivätkä ne olleet liian tönkköjä (lue kovia)...

Appelsiini-suklaahyytelökakku

Pohja: (käärötorttulevy)

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1½ dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Appelsiinitäyte:

2 dl vispikermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

3/4 dl tomusokeria

½ appelsiinin raastettu oranssi kuori

4 liivatelehteä + ½ dl  appelsiinimehua (minä laitoin purkkimehua)

Suklaatäyte:

4 dl vispikermaa

100 g tummaa sulatettua suklaata

½ dl mantelijauhetta (tämän voisi ihan hyvin jättää poiskin...)

3/4 dl tomusokeria

4 liivatelehteä + ½ dl appelsiinimehua

Kostutus: ½ dl appelsiinimehua (ensi kerralla laitan enemmän)

Päälle: appelsiiniviipaleita (minulla meni 4 appelsiinia)

Hyytelö:

1 ½ dl appelsiinimehua  + ½ dl vettä

1 dl hyytelösokeria ( voisi laittaa vähän enemmän)

Kakun sivuille: rouhittua mantelia ( ei ole välttämätön)

Valmistaminen:

  1. Tee ensin pohja. Vatkaa  munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot joukkoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä  +200 asteessa noin 10 minuuttia. Tietenkin pohjan voi paistaa myös irtopohjavuoassa pienemmällä annoksella. Minä tein pohjan ihan pellillä koska minulla on jo käyttöä lopulle pohjalevylle. 
  2. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta irtopohjareunavuokaan ( leivinpaperi pingoitettu pohjaan) sopiva pohjapala. Kostuta se appelsiinimehulla. Loput pohjalevystä laitoin pakastimeen ja niistä tulee toinen kokeilu myöhemmin.
  3. Valmista appelsiinitäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sekoita siihen appelsiinituorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Kiehauta ½ dl appelsiinimehua ja liuota siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Jäähdytä liivateseos käden lämpöiseksi ja lisää se ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.Maistele täytettä, kaipaatko lisää makeutta? 
  4. Kaada appelsiinitäyte pohjan päälle ja tasoita se. Anna hyytyä jääkaapissa n.½ tuntia.( kakku voidaan laittaa myös pakastimeen hyytymään siksi aikaa kun valmuistaa suklaahyytelön)
  5. Valmista suklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa lautasella sekoittaen sitä ensin 40 sekunnin ja sitten 10 sekunnin välein kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota kerma ja sekoita siihen mantelijauhe, tomusokeri ja hieman jäähtynyt sula suklaa. Kiehauta appelsiinimehu kattilassa ja liuota siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Jäähdytä seosta vähän ja lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
  6. Kaada suklaatäyte appelsiinitäytteen päälle ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin (tai pakastimeen noin tunniksi Ullan ohjeen mukaan)
  7. Kuori appelsiinit ja leikkaa niistä renkaita/ puolirenkaita ja asettele ne kakun pinnalle haluamallasi tavalla. Kiehauta appelsiinimehu ja vesi, lisää hyytelösokeri ja anna seoksen kiehahtaa uudelleen sekoitellen sitä. Jäähdytä seosta pakkauksen ohjeen mukaisesti ja kaada sitten hyytelö vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle.
  8. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ( tai pakastimeen)
  9. Irrota kakku varovasti vuoastaan esim. palettiveitsellä reunaa kiertäen. Jos haluat niin painele kämmenellä reunoille mantelirouhetta. Ihan nätti ilmankin!

1647495.jpg    1647496.jpg

Pohjan päällä on appelsiinihyytelö ja sen päälle laitetaan suklaahyytelö. Minä tein raapalla koristeet pintaan kun en ollut vielä tässä vaiheessa varma laitanko appelsiiniviipaleita+ hyytelöä kakun päälle vai koristelenko  kakun muuten... minulla kakku oli kelmulla peitettynä tässä vaiheessa hyytymässä yön yli jääkaapissa....

1647499.jpg

ja vasta seuraavan aaamuna laitoin appelsiiniviipaleet + appelsiinimehuhyytelön kakun päälle vuokaan. Ja taas kakku hyytymään jääkaappiin...

1647503.jpg

reunojen kanssa pähkäilin että laitanko mantelia vai en...no, sitten kuitenkin laitoin mantelirouhetta. kokeilin kyllä mantelijauhettakin ( kuten Ullan kakussa) mutta tykkäsin enemmän rouheesta....

1647510.jpg

Viime lauantaiaamuna Hannan blogissa juuri kirjoitin kommenttiini, etten ole vielä kokeillut suklaaperhosen tekoa.....juu, siis tuo epämääräinen koristus/rumistus kuvaa perhosta... sitten se iski ... halu kokeilla kaikessa kiireessä....vieraat jo melkein ovella tulossa. Kinuskikissan blogissa on hyviä erilaisten perhosten kuvia ( minulla oli kyllä jonkinlainen perhosen kuva jo viime syksynä netistä tulostettuna...minne lie joutunut!) Minä tein tämän ekan suklaaperhoskokeiluni helpoimman kautta. Tulostin perhosen kuvan ja laitoin tuorekelmun kuvan päälle ja pursotin perhosen ja laitoin sen kuivumaan Jamie Oliverin kirjan väliin ( tulipahan sillekkin kirjalle edes jotain käyttöä!) 

Mietin kyllä kaksikin kertaa laitanko tuota perhosta edes näytille...mutta siinäpähän tuo köllöttelee appelsiinikukkasen keskellä... lupaan ja vannon, että seuraavat suklaaperhoset ovat siistimpiä!