1439111.jpg

Kaloina käytin tässä kakussa savusiikaa, lämminsavu- ja  kylmäsavulohta, joista tein tahnat ihan vaan käsin sekoittamalla. kla on niinpehmeää ettei tahnojen tekoon tarvitse välttämättä käyttää mitään koneita. 

Leipänä on ihan tavallinen itse tehty vuokahiivaleipä, leivän ohjeen löydät täältä. Kakussa on neljä pohjan suuntaisesti leikattua leipäviipaletta, reunat kevyesti tasattuina ja pohjalta leikattu ohut kerros ensin pois.

Kakku on kostutettu kalaliemikuutiosta tehdyllä kalaliemellä.

1439087.jpg

Alimmassa täytevälissä on perattua lämminsavulohta  + ranskan kermaa + 1 tomaatti pikku kuutioina + suolaa + sitruunapippuria +  kevyt majoneesia

1439089.jpg

Keskimmäisesä täytevälissä on perattua savusiikaa + kurkkua pikku kuutioina n. 1 dl + kermaviiliä + ruohosipulituorejuustoa + suolaa + tilliä + purjoa

1439093.jpg

Ylimmässä täytevälissä on 2 keitettyä kananmunaa + ½ prk raejuustoa + lämminsavulohta n. 100 g + jauhettua valkopippuria + suolaa + ruohosipulia + ranskan kermaa

1439096.jpg

Tässä kuvassa kakku on jo täytetty ja päällimmäinenkin leipäkerros on kostutettu hyvin  kalaliemellä ja kakku on peitetty muovilla... sitten jokin tasainen vati laitetaan kakun päälle ja sen päälle laitetaan jokin kevyt paino päälle keskelle..mainostamatta mitenkään erityisesti noita juustoja...myös muut paketit käyvät painoksi... sitten kakku laitetaan tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään...tai ainakinmuutamia tunteja, jotta kosteudet ehtiivät tasaantua.

1439107.jpg

Tällä kertaa käytin 300 g vatkaamalla pehmitettyä ruohosipulituorejuustoa  kakun kuorruttamiseen. Reunoilla on koristeena hienonnettua + huuhdottua + hyvin paperilla kuivattua jääsalaattia. Päällä on kylmäsavulohiviipaleista tehtyjä kelloja/ruusukkeita ja ruusukkeiden välissä on kurkkua.Tykkään ostaa koristelukalan palana ja leikata itse. Ne valmiiksi leikatut ovat niin kauhean isoja viipaleita. Keskellä on katkarapuja, retiisiä, sitruunaa ja herneen versoja.

1441914.jpg

Tällaisen nelikerroksisen voileipäkakun arvioidaan riittävän  ihan hyvin vähintään  15 syöjälle ( viisikerroksisen kakun lasketaan riittävän 20 syöjälle)... olen minä kyllä senkin nähnyt kun eräs mies söi yksin  puolikkaan isosta viisi kerroksisesta kalakakusta kahvitilaisuudessa... hän oli kuulemma paastonnut koko päivän ja odottanut pääsevänsä herkuttelemaan savukalavoileipäkakulla....