Veteen keitetty raparperikiisseli ei ole järin kauniin väristä...mutta tällä kertaa en halunnut laittaa mitään värikästä mehua kiisselipohjaan.

1494192.jpg

Raparperikiisseli

9 dl vettä

7-8 dl raparperia paloiteltuna

n. 1½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja + 1½ dl kylmää vettä

1 rkl vanilliinisokeria

Mittaa vesi, sokeri ja raparperit teräskattilaan ja keitä kunnes raparperi on pehmeää. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi ja kaada ohuena nauhana kattilaan koko ajan rauhallisesti sekoittaen, anna kiisselin kuplahtaa muutama kerta ja lisää vanilliinisokeri ja tarkista maku. Laita valmiin kiisselin päälle sokeria  estämään  pinnan kuorettumista tai sekoittele kiisseliä muutamia keroja jäähtymisen aikana. Nauti sellaisenaan tai kermavaahdon kera tai vaikkapa höystettynä banaanilla...

1494198.jpg

Me söimme kiisseliä kermavaahdon kera.....

1494200.jpg

.... ja lisäksi banaanin paloilla höystettynä...

Hyvältä maistuivat kumpainenkin versio.... kiitos siskolle raparpereista...