Älkää antako tämän ruoan ulkonäön hämätä...tämä on hyvää esim kalaruokien lisäkkeenä. Tietenkin jos on "pinaattiallerginen", voi pinaatin jättää poiskin ja tehdä ihan tavallista munakokkelia.

1465013.jpg

Pinaattinen munakokkeli

3:lle lisäkeruokana

3 munaa

1 dl vettä tai maitoa

suolaa

jauhettua valkopippuria

3 - 4 palaa/brikettiä pakastepinaattia sulatettuna

2 rkl rasvaa

(muskottia)

Sekoita munat, neste ja mausteet niin että munan rakenne rikkoontuu. Sulata rasva kattilassa, älä ruskista. Kaada munaseos kattilaan hyytymään ja sekoittele rauhallisesti koko ajan pohjaa myöten kunnes kokkeli on hyytynyttä ja pienirakeista. Lisää pakastepinaatti sekaan kuumenemaan hyytymisen loppupuolella. Käytä kypsentämisessä mietoa lämpöä niin kokkelista ei erotu heraa. Tarkista vielä maku.

(Pinaatti)munakokkeli on oikein hyvää esim savustetun tai kylmäsavulohen /graavilohen kanssa lisäkkeenä tai vaikkapa voileipien päällysteenä. Me söimme tätä ahvenrullien lisäkkeenä.