1406201.jpg

Sipulinen lihapata

(8 annosta)

800 g naudan paistisuikaleita

rasvaa lihojen ruskistamisen

3 isoa sipulia lohkoina

2 dl paseerattua tomaattia ( tai tomaattimurskaa)

n. 8 dl vettä

1 lihaliemikuutio

suolaa, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta

3 rkl soijakastiketta

3 rkl tomaattipyrettä

1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1-1½ dl hillosipuleita

2 kpl isoja suolakurkkuja kuutioituna

ruskea kastikesuurusta (esim. Maizena)

1-2 dl ruokakermaa

Ruskista lihat kevyesti paistinpannulla ja siirrä kattilaan hautumaan liemien ja mausteiden kanssa 1-1½ tunniksi. Ruskista + hauduta sipulit kypsiksi isoina lohkoina paistinpannulla ja yhdista ne ja hillosipulit sekä suolakurkkukuutiot kattilaan. Hauduta lihapataa vielä n.10 min. ja suurusta sitten liemi sakeammaksi suurusteella, mikäli haluat. Pyöristä makua ruokakermalla.Maistele maut kohdalleen.

Me söimme sipulista lihapataa perunasoseen ja lisäkesalaatin kera.