Jos sinulla on keitettyä riisi- tai mannapuuroa, etkä oikein tiedä mitä siitä tekisit, niin teeppäs Ahvenanmaan pannukakkua. Tietenkin puuron voi varta vasten keittääkin pannukakkua varten. Minä tein tätä pannukakkua viime viikolla kun karjalanpiirakoita tehdessä jäi sopivasti noin ½ litraa riisipuuroa. Ahvenanmaan pannukakussa on  sokerin lisäksi  kardemummaa mausteena.

1342806.jpg

Ahvenanmaan pannukakku

(pellillinen)

4 munaa

7 dl maitoa

3½ dl vehnäjauhoja

2 - 3 tl kardemummaa ( minä laitoin 3 tl ja maistui reilusti)

noin 5 dl riisipuuroa ( tai mannapuuroa)

1 rkl vanilliinisokeria

½ - 1 dl sokeria

1 tl suolaa

1 dl sulatettua rasvaa

-> yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi

Paista pannukakku  200 asteessa uunipellillä ( leivinpaperi) noin 40 min.

1342803.jpg

... ohjeella tehtynä tulee pannukakkutaikinaa aika täysi pellillinen....

1342805.jpg

.. ja tässä noin 45 minuutin kuluttua.... hetken päästä pannukakku hieman laskeutuu, vaikka onkin kypsää, ei kannata säikähtää....parhaimmillaan hetken jäähdyttyään haaleana, mutta hyvää oli vielä seuraavanakin päivänä mikroaaltouunissa lämmitettynä....