Kaapissa on nököttänyt pussi mantelijauhetta.... nyt siitä vihdoin ja viimein piti päästä eroon... katselin ohjeita ja löysin toscakakun ohjeen mihin tulee taikinaan jo mantelijauhetta. Monenmoisia toscakakkuja olen tehnyt ja syönyt mutta tällainen ohje oli ihan vieras.... kunnes nyt kokeilin ja maisteltukkin on jo...

1205517.jpg

 

Persikka-toscakakku

( 10 – 12 annosta)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

3 munaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1½ tl leivinjauhetta

100 g sulatettua margariinia

 

Täyte: 1 iso tlk (noin 800g)  säilykepersikoita

 

Päälle:

50 g margariinia/voita

1 dl sokeria

½ dl kermaa tai maitoa

1½ rkl vehnäjauhoja

100 g mantelilastuja tai mantelirouhetta

 

Valmistaminen

 

- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sulatettu jäähdytetty rasva ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän lävitse ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina paistumaan voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisija 24 cm ( minä käytin 4 litran tavallista vuokaa ja laitoin siihen leivinpaperin, myös reunoille -> helppo nostaa kakku vuoasta paperin avulla) Paista kakku 175 asteessa uunin alaosassa 30 – 35 min.

- valuta persikat ja paloittele ne pienimmiksi lohkoiksi ( alkuperäisessä ohjeessa ei  paloitella)

- kiehauta kuorrutuksen kaikki ainekset kattilassa

- nosta kakku uunista, lisää persikat päälle ja peitä toscakuorrutuksella

- kuorruta kakkua vielä 225 asteessa noin 10 min niin että kuorrutus saa kauniin värin.

- varo, tummuu helposti liikaa, varsinkin tehtäessä mantelilastuista 

 

- voit käyttää kakkuun myös säilykeaprikooseja tai –päärynöitä.

1205543.jpg

Persikka-toscakakku oli hyvää... pohja tuntuu vähän erilaiselta mitä tavallisessa toscakakussa .... teen kyllä toistekkin, vaikka omenaversiona...