Jauhelihapastavuoka
( tällä ohjeella tulee iso annos, 4 litran vuoka lähes täyteen eli 8 isoa annosta )
500 g jotain pastaa ( minä käytin gnocci kuviopastaa koko pussin) + vettä + suolaa
Jauhelihaseos
400 g jauhelihaa
2 sipulia
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, pitsamaustetta, valkosipulia/valkosipulisuolaa ( sorry, taaskaan ei tullut mitattua mausteiden määriä...)
2 dl paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
Juustokastike
50 g rasvaa
0.75 dl vehnäjauhoja
7 - 8 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 dl juustoraastetta
Pinnalle
1 dl juustoraastetta
2 rkl korppujauhoja
Valmistaminen
- keitä pasta kypsäksi ja valuta keitinvesi pois
- ruskista jauheliha + hienonnettu sipuli ja lisää mausteet ja paseerattu tomaatti, kiehauta seos ja tarkista maku -> mausteet saavat maistua aika reilusti
- valmista rasvasuurusteinen juustokastike ( sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi, lisää kylmä maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, lisää juustoraaste ja mausteet, älä enää keitä, tarkista maku)
- laita uunivuokaan puolet keitetystä pastasta
- sitten jauhelihaseos ja vähän juustokastiketta
- sitten loput pastat
- ja päällimmäiseksi loput kastikkeesta
- pinnalle vielä juustoraaste + korppujauhot
- paista vuokaa +200 asteessa noin ½ tuntia
- tietysti tämän ruoan voisi tehdä niinkin että sekoittaisi kaikki raaka-ainekset sekaisin ja sitten laittaisi paistumaan
- tällä ohjeella tehtynä tulee jämäkkää/kiinteää pastavuokaa, koska meillä ei tykätä sellaisesta että valkoista juustokastiketta killuu lautasella runsaasti, joten jos tykkäät kosteammasta niin tee valkokastiketta pari dl enemmän tai laita tomaattia jauhelihaseoksen sekaan enemmän...
... uuniin menossa .....
... uunista tulossa.....
... syödessä laitoimme lisämausteeksi ketsuppia... hyvältä maistui salaatin kera...
Kommentit