Tämä piirakka on todella nopea ja helppo valmistaa. Ei tarvitse vatkailla mitään  kun kaikki pohja-ainekset vaan sekoitetaan sekaisin. Minä en laittanut piirakan päälle yhtään sokeria ennen paistamista , joten piirakka oli yllättävänkin vähämakeaa.... minulle kyllä riitti makeus syötäväksi ihan tuollaisenaankin.. tietystikkin vaniljakastikkeen tai jäätelöpallosen kera olisi vielä herkullisempaa....

 

1199105.jpg

 

Minä laitoin piirakan päälle koko litran mustikoita... vähempikin piisaisi....

 

1199104.jpg

 

Mustikkapiirakka

 

(pieni uunipellillinen, käytin 36 kertaa 38 cm uunipeltiä)

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 muna

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl sokeria

1 prk = 2 dl kermaviiliä

2 dl appelsiinitäysmehua ( tai maitoa)

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

125 g sulatettua rasvaa

 

Päälle:

8 - 10 dl mustikoita

 

- sekoita muna ja sokeri sekaisin

- lisää kermaviili, mehu, jauho-leivinjauheseos ja viimeiseksi rasvasula -> sekoita tasaiseksi

- levitä taikina leivinpaperille uunipannulle

- ripottele marjat päälle

- paista 175 - 200 asteisessa uunissa keskitasossa noin 30 min.