Tällä kertaa puhuttaessa ufoista on kyse pullista.....

1098986.jpg

  • Ufoihin tarvitaan ihan tavallista kohonnutta pullataikinaa.
  • Taikina kaulitaan  ½ cm-1cm paksuiseksi levyksi ja siitä otetaan pyöreitä lätkiä esim.mukilla tms...
  • Lätkät laitetaan pellille ja voidellaan munalla, oikeastaan vain reunat pitää voidella, mutta se on sellaista pipertämistä että koko lätkän voi ihan ronskisti voidella munalla.
  • Lätkälle laitetaan haluttu täyte. Itselläni oli tarkoitus laittaa aprikoosimarmeladia ja vaniljatäytettä.... mutta kaapissa olikin vain aprikoosihilloa ja se on liian löysää näihin, joten laitoin täytteeksi mansikkamarmeladia ja vaniljatäytettä
  • vaniljatäyte =  vanhan ajan vaniljakastikepussi + 2 dl kylmää maitoa -> vatkataan sekaisin ja annetaan jähmettyä noin 10 min ja vatkataan vielä sekaisin.
  • toinen pullataikinalätkä nostetaan täytteen päälle ( sitä kannattaa käsin taputella hieman isommaksi..) ja ufo kiinnitetään sormella painamalla päältäpäin reunoilta 
  • pullat kohotetaan hyvin
  • painellaan sormin uudelleen -> edesauttaa kiinni pysymistä ja jälki näkyy paremmin valmiissa ufossa
  • ufot paistetaan ilman munalla voitelua tavallisten pullien tapaan 200 - 225 asteessa noin 15 min.
  • jäähtyneenä ufot voidellaan päältä sulatetulla rasvalla ja kieräytetään pinta sokerissa
  • toki ufot voi koristella muutenkin jäähtyneinä.... esim. sulatetulla suklaalla tai sokerivesikuorrutuksilla tms...ja jos haluaa kiiltävän pinnan niin silloin voitelee munalla ennen paistamista ja laittaa vaikka raesokeria päälle....

1098979.jpg

... ufojen tekovaiheita....

1098980.jpg

... ufot jäähtymässä....

1098987.jpg

... ja tässä ufot ovat saaneet jo rasva-sokerikoristelun....ja ovat valmiita nautittaviksi...