Ihan peruskakkua..... tällä kertaa kuitenkin nesteisen murokakun ohjeella tehtynä. Tällä ohjeella tulee hieman erilainen rakenne kakkuun kuin perinteisellä murotaikinalla.
Tiikerikakku
200 g rasvaa
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0.75 dl maitoa
tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito
- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina
- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hiemna sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan riittävän kaunis kuvio ilmankin
- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.
Kommentit