Olimme eilen illalla ystävien luona porukalla vietämässä pikkujoulua.... R oli tehnyt aivan ihanat ruoat, kiitos!

Aluksi nautimme kuumaa ihanan ärhäkkää glögiä....

Alkuruokana oli runsas kylmä kalapöytä,salaatteja ja hyvää valkoviiniä

Pääruokana oli kinkkua, laatikoita ja punaviiniä

Jälkiruokana nautimme kahvit ja karpalohyytelökakkua

1101230.jpg

... oli graavia lohta,suutarinlohta, silliä ja silakoita eri tavoin laitettuina... nuo sinappisilakat erityisesti olivat aivan superhyviä...

1101229.jpg

... erilaisia salaatteja...

1101231.jpg

.. oikeassa leivinuunissa paistettua ihanan mureaa kinkkua luumujen kera (tanskalaista.... eikä kuulemma ollut  irronnut lientä paljoakaan paistamisen aikana)... onneksi kuitenkin sen verran oli lientä irronnut että R oli saanut tehtyä ihanan makuista lisäkekastiketta kinkulle ja perunoille siitä paistoliemestä...

1101234.jpg1101235.jpg

... lisänä vielä laatikkoruokia...

1101236.jpg

Jälkiruokakakku = karpaloleivokset oli ihanan kirpeä valkosuklainen hyytelökakku. Tämän jälkiruokakakun ohje on uusimmassa? Kotiliedessä.... lehden kannessakin on kuva leivoksesta...

Karpaloleivokset

4 dl murskattuja piparkakkuja

3/4 dl voisulaa

täyte:

100 g valkoista suklaata

2 dl vatkautuvaa kermaa

3 dl paksua turkkilaista jogurttia ( tai 250 g rahkaa)

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

3 liivatelehteä

1 rkl kiehuvaa vettä

pinnalle:

5 dl karpaloita tai puolukoita ( varmaan myös punaherukoilla hyvää)

1 dl sokeroitua punaista mehua

1 dl vettä

2 dl hyytelösokeria ( R oli tehnyt ihan ohjeen mukaan ja hyvää oli mutta minä kaipaisin että pinta olisi hieman jämäkämpää.... nyt se oli hieman valuvaa leikattaessa -> joten lisäisin hyytelösokerimäärää vähän)

Valmistaminen:

1. Vuoraa pitkulainen vuoka/irtopohjavuoka kelmulla. Murskaa piparit ja sekoita voisulan joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle.

2. Liota liivatteita noin 10 min. kylmässä vedessä. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkkaseen kiehuvaa vettä.

3. Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia tai yön yli.

4. Kiehauta karpaloseos ja anna jäähtyä hieman. Lusikoi seos kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä.

 

Kiitos R ja U vielä kerran ihanasta illasta. Ruoka oli hyvää ja seura oli hauskaa..... uskon että kaikki muutkin paikalla olleet ovat samaa mieltä....

.... kaikki osallistujat olivat olleet niin kilttejä koko vuoden että joulupukki oli käynyt tuomassa kaikille jo nyt yhdet lahjat....kiitokset joulupukille!

.... Ja SUURKIITOKSET A:lle TURVALLISESTA KYYDISTÄ JA HAASKASTA SEURASTA!