Tämä munakas ei todellakaan ole mitään kevyttä iltapalaa... mutta teki vaan oikeaa ruokaa mieli....ja jääkaapissa oli kaksi keitettyä perunaa, pekonipakkaus, yksi tomaatti ja kananmunia nyt onneksi aina huushollissamme on.....joten jonkin sortin talonpojan munakkaan paistoin ( ilman sipulia)...

1097667.jpg

Mukaeltu talonpojan munakas

2 keitettyä perunaa

(1 pieni sipuli hienonnettuna)

1 pieni pkt pekonia ( 170 g)

5 munaa

5 rkl vettä / maitoa

suolaa

vähän jotain pippuria jos haluaa + muita mausteitakin tietysti voi laittaa

tomaatti

Valmistaminen:

- paloittele pekoni suikaleiksi ja laita kylmälle paistinpannulle jotta rasva sulaa... lisää paloitellut perunat ( + sipuli, jos laitat) ja ruskista kevyesti

- lisää päälle sekoitettu munakasmassa ( eli munat ja vesi ja mausteet sekaisin niin että rakenne rikkoontuu) ja sekoittele kevyesti puuhaarukalla tms jotta hyytyisi tasaisemmin

- lipetettuani sekoittelun laitoin vielä viipaloidun tomaatin munakkaan pinnalle antamaan vähän väriä, kun ei ollut persiljaa tai ruohosipulia tms...

- jos täytettä on runsaasti, niin munakkaan taittaminen kaksinkerroin puolikuun malliseksi voi tuottaa vaikeutta, joten minä tarjoan tällaiset munakkaat suosiolla avomunakkaana, kuten kuvassa...

- tokihan paksun munakkaan voisi lautasen tai tasaisen kattilan kannen avulla kääntää pannulla ylösalaisin ja paistaa myös toiselta puolelta.... mutta tämä taitaa olla tv-kokkien kikkailua!

- hyvällä ruokahalulla söimme ruisleivän kanssa....

huom! ihan koko pekonipaketti ei mennyt meidän munakkaaseen vaan nelijalkainen Dora kyllä pitää puolensa kun paistuvan pekonin tuoksu tulee keittiöstä......