Tänään kotiin ilmantui ämpärillinen perattuja puolukoita. Kiitos T.

Jotain leivonnaista tuoreista puolukoita oli tarkoitus tehdä.... katselin blogeista ensin erityyppisiä piirakoita. En kuitenkaan tällä kertaa lämmennyt oikein millekkään ohjeelle.

Kokeiltavaksi otettujen ohjeiden seasta bongasin sitten vaivattomat muffinit/muffinssit. Aika moni näitä on eri versioina blogeissaan tehnyt... olisikos hellapoliisi kuitenkin ensimmäisiä ( hän kertoo ohjeen olevan Kaarina Roinisen kirjasta, minullakin on hänen kirjojaan... pitäisiköhän katsella tarkempaan...)

Vaivattomat muffinit  /suklaiset puolukkamuffinssit 12 kpl

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl kermaviiliä tai piimää ( laitoin kermaviiliä)

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Minä laitoin makua antaviksi aineksiksi 1 dl marianne crushia + 2½ dl puolukoita.

Muita makuvaihtoehtoja:

2 dl puolukoita tai viinimarjoja TAI 2 dl pieniä omenakuutioita TAI 1 dl rusinoita TAI aprikoosisuikaleita TAI 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta TAI 1 dl kookoshiutaleita TAI 1 dl minttusuklaarakeita hienonnettuna + muutamia minttusuklaarakeita piiloteltuna taikinaan.

Valmistaminen

Sekoita munat ja sokeri esim puuhaarukalla, ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon kermaviili sekä rasvasula, sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja marjat ja muut mahdolliset makuaineet. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se tasoittuu.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin ja jaa taikina muffinivuokiin  ja paista uunin keskiritilätasolla 175 - 200 asteessa n 15 minuuttia. Kokeile kypsyys!

 

936557.jpg

Tässä ensimmäinen satsi menossa uuniin... alkuperäisessä ohjeessa sanotaan tulevan 16 kpl... mutta minä jaoin yksinkertaisen taikinan 12 koloon. Eivätkä paistumisen aikana pursunneet yli!

936559.jpg

... ja tässä paistuneena...

....maisteltuani näitä, teinkin heti perään toisen annoksen samanlaisia muffinsseja...

936560.jpg

Tässä kaksinkertaisesta taikinasta tehdyt muffinssit... yhden jo nautiskelin....

Tämä muffinssiohje tuntuu todella toimivalta ja on erittäin helppo tehdä ja samalla ohjeella saa tehtyä monenlaisia muffinsseja, kun vaan aina vaihtaa makua antavan aineksen... Ihan varmasti teen toistekkin tällä ohjeella!