Joku lukijoista kaipaili rapeiden vohveleiden ohjetta. Tässäpä yksi... aika energiapitoinen, koska taikinaan tulee kermaa aika paljon.

Rapeat kermavohvelit 

( 10 - 12 kpl )

2½ dl vehnäjauhoja

2 dl kylmää vettä

hiukan suolaa

(sokeria?)

75 g voita tai margariinia

4 dl vatkautuvaa kermaa

paistamiseen öljyä

Valmistaminen:

- vatkaa jauhot, vesi, suola ja sulatettu ja jäähtynyt rasva tasaiseksi taikinaksi.

- vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinaan

- vohveleista tulee rapeampia jos taikina saa seistä jääkaapissa noin tunnin ennen vohveleifden paistamista

- paistetaan vohveleiksi tavalliseen tapaan

- syö heti tai pane vohvelit jäähtymään esim. ritilälle, ei päällekkäin, muutoin pehmenevät