Tämän tyyppisiä sarvia on tehty monissa blogeissa, mutta en rupea vertailenmaan onko ainesuhteet just samat. Itse olen tehnyt alla olevalla ohjeella iät ajat tälläiset raskaamman sorttiset ( = paljon juustoa, varsinkin jos vielä koristeenakin) juustosarvet.

Juustosarvet

12 - 16 kpl (minä teen tästä annoksesta vain 12 kpl muhkeita sarvia)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 dl juustoraastetta

50 g rasvaa

2 dl kermaviiliä

täytteeksi esim. juustoraastetta ja sen sekaan vähän raakaa kananmunaa mehevoittämään täytettä

voiteluun kananmunaa

koristeeksi juustoraastetta tai seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Valmistaminen:

- kuivat ainekset, juustoraaste ja kova rasva nypitään sekaisin ja lisätään kermaviili -> tasainen taikina

- kaulitaan taikina esim. pyöreäksi ja jaetaan sektoreiksi, laitetaan täyte, rullataan leveämmästä päästä ja taivutetaan sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvet eivät aukea paiston aikana.

- sarvet voidellaan munalla, koristellaan ja paistetaan uunin keskiosassa

n.200 asteisessa uunissa 15 - 20min.

 

Minä tein kaksinkertaisen ohjeen, joten jaoin taikinan kolmeen suht koht samankokoiseen palaan ja jokaisesta pyörylästä tein 8 kpl sarvia.

826465.jpg

Tässä sarvet jo odottavat syöjiä......

826473.jpg

 

Osaan sarvista laitoin täytteeksi valkosipulituorejuustoa ja kinkkufileetä.

826469.jpg

... ja tässä valkosipuliset sarvet syötäväksi. Olivat kuulemma mahottoman hyviä!

826476.jpg